Iværksætteri

The road not taken…

Det er ved at være et stykke tid siden jeg sidst lavede et blogindlæg. Bestemt ikke fordi der ikke har været noget at blogge om, men mere fordi studie, arbejde og FED har fyldt meget det sidste stykke tid. Der er skruet op for projekter på studiet, snart launch med Tiny og snart en ny omgang med kommende talenter hos FED – mega spændende det hele, men efterlader ikke meget tid til refleksion og blogging 😉

Hvis du undrer dig over titlen på dette indlæg, kan jeg afsløre at jeg har tænkt mig at dele lidt om mit valg af studie og karriere.
Forleden dag snakkede jeg med min veninde om det projekt vi arbejder på for tiden, og jeg fortalte spændt hvor langt vi var i processen. Til slut sagde hun “Jeg kender ingen mennesker der er så glade for deres studie, som du er. Hvor er det dejligt! Du burde seriøst blive betalt for at være så god ambassadør for KEA.”
Og der er nok noget om det. Men sådan har det ikke altid været.

I 2007-2010 studerede jeg nemlig en bachelor i International kommunikation & Erhvervssprog på CBS. Jeg var gået direkte fra folkeren til gymnasiet, og direkte derfra til CBS, meget målrettet og helt klar på at indtage the kårporæt vørld (oversat fra danglish: corporate world) 😉 Mine 3 år gik såmænd virkelig fint, og jeg kom igennem utallige forlæsninger i kommunikationsteori 1, 2 og 3, erhvervsjura, engelsk grammatik og den slags. Jeg havde ikke noget studierelevant job på det tidspunkt, og var nok også mere interesseret i at tage på Nexus torsdag, end at dukke op til grammatik eller udtale fredag morgen kl. 8. Men det var faktisk først da min far blev rigtig syg, at jeg tog min uddannelse og valg heraf, op til seriøs overvejelse. Jeg valgte at prioritere min familie på det tidspunkt, og studiet blev skubbet lidt i baggrunden.
Da studiet lakkede mod enden, måtte jeg spørge mig selv; Er det dét her du brænder for? Og er det dét du gerne vil arbejde med (resten af dit liv)? For så ventede der supplerende fag på summer school, inden endnu 2 år på en kandidat. Og jeg var måske ikke helt sikker på which road to take.
Som i nok kan gætte, blev det ikke til kandidaten – i denne omgang. Jeg valgte at få studiet helt på afstand og arbejde i stedet, for at finde ud af hvad jeg oprigtigt gerne ville bruge mit liv på. Jeg kunne nok godt konstatere, at jeg ikke ville vende tilbage til en kandidat og at jobudsigterne med kun en bachelor og ingen erhvervserfaring, på det tidspunkt, var virkelig sløje. Noget som jeg fik bekræftet, da mange af mine studiekammerater desværre stod uden job efter kandidaten.

Der skulle gå 3 år før jeg, ud af det blå, faldt over KEA. Det var anderledes og havde en kreativ vinkel. Jeg fandt også hurtigt ud af at kombinationen af teori og praksis, var lige præcis dét som jeg ville. Og da jeg fandt en linie med marketing som profil, var jeg endelig sikker på at this was it! Jeg forberedte den teoretiske del og mødte op til optagelsesprøven på Landskronagade. Jeg husker tydeligt hvordan jeg følte mig på meget dybt vand, da 50% af prøven gik ud på at designe noget ud af en mælkekarton. Yes, du læste rigtigt. En smule angstprovokerende for én, hvis kreative udfoldelser strakte sig til blot at tegne skattekort for drengene i børnehaven. Og her sad jeg blandt unge, som havde hevet hele deres arsenal frem fra deres atelier. Yaix!

Der må have været et eller andet potentiale i den mælkekarton, for jeg kom ind, og her startede min fantastiske og lærerige KEA-rejse.

Venter spændt på optagelsesbrev fra KEA
Venter spændt på optagelsesbrev fra KEA

Siden jeg startede på KEA, er jeg i min venindegruppe blevet kaldt Silas, hver gang jeg har snakket om studiet og de projekter ved siden af, som jeg har kastet mig over. Hvis du ikke kender Silas, er det den nørdede dreng der altid stiller spørgsmål til læreren – kendt fra Terkel i Knibe)
Jeg har måske været mere begejstret end gennemsnittet.

Jeg er SÅ inderligt glad for at jeg tog mig tid til at tænke over, hvad jeg gerne ville, og ikke mindst hvad jeg ikke ville.
Jeg er SÅ glad for at jeg havde modet på at starte forfra, med en ny uddannelse, som var meget mere mig.
Og jeg er SÅ glad for at alt dette førte til en fornyet motivation for at have givet det 120%, og bare været glad for at jeg hver dag laver noget jeg synes er drønspændende.
Og ikke mindst at jeg er omgivet af andre, som har det på fuldstændig samme måde! Det har været den fedeste proces, og min læringskurve er stadig stødt stigende.

Fra studietur til New York, måske også et lille billede om the road that i DID take.
Fra studietur til New York, måske et lille billede af ‘the road I DID take’.

Det har været en fantastisk tid, og den er heldigvis ikke slut endnu – jeg gruer faktisk lidt for at skulle være færdig om et lille års tid.
Jeg tænker tit over hvor jeg ville have været henne, hvis jeg ‘bare’ tog en kandidat, som først planlagt. Jeg tror sagtens at jeg ville kunnet have gennemført det. Men motivationen, lysten og glæden havde nok ikke været på niveau med, hvad den er nu.
Jeg har været priviligeret at have et studiejob på designteknologen, hvor jeg fik lov til at snuse lidt til start-up verdenen og bruge mine kompetencer fra studiet i det virkelige liv. Generelt har motivationen gjort at jeg har fået det bedste ud af studiet, og har haft mod på og overskud til mere ved siden af.

Og nu er jeg her. Med et år tilbage af min PBA, stadig motiveret og prøver at sprede ordet om KEA og deres uddannelser. For tænk hvis der er andre derude, som har det ligesom jeg havde det dengang. Så ville jeg gerne have, at de ved, at uanset hvad man vælger, så er det vigtigste at det føles rigtigt i maven. At glæden er der og forbliver, selv når man er presset og stresset og bander eksamen langt væk. For på den anden side venter der rigtig gode ting.

At vælge det rette studie er en svær beslutning, især i så ung en alder. Jeg synes, at der kan drages mange paralleller til iværksætterlivet. Det handler om timing og den der gut feeling. Når de to faktorer er der, så ved man at det er den vej man skal gå. And the road not taken, tja…. Hvem ved?

one way

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *