Iværksætteri

Seje typer #4 Sara Green Brodersen *Gæsteindlæg*

Så har vi været på den igen og fundet endnu en SEJ type til jer. Denne gang Sara Green Brodersen – Founder og CEO i Deemly. Deemly er en ‘reputation platform’, der samler dine reviews fra diverse sider et sted.

Som storforbrugere af Uber, AirBnB og GoMore (bl.a.) er vi helt vilde med Deemly, og glæder os virkelig til at følge Sara og de andre. Og nu…

Mød Sara!

Sara@Gammeltorv 001

Hvad skal der praktisk til for at lancere en virksomhed?

Der er rigtig mange forskellige måder at gøre det på. Vi startede med et team af dedikerede mennesker, som arbejdede tidlige morgener og sene aftener (ved siden af deres fuldtidsjob) for at få deemly på skinnerne. Alle er stadig involverede på forskellige niveauer i dag. Det har desuden været enormt vigtigt for os, at vi har et godt netværk, hvor der er mange gode sparringspartnere, som har kunne hjælpe os på vej i de forskellige dele af processen. Vi fik funding i marts, og nu er vi fire medarbejdere i Danmark og tre i Makedonien. Fokus lige nu er på at lancere et godt produkt, hvilket i første omgang sker i starten af juni, hvor vi lancerer vores beta. Vi har launch party den 9. juni hvor alle selvfølgelig er velkomne! Mere info kommer på facebook.com/deemly

Hvordan blev du iværksætter og hvad var motivationen?

Jeg startede faktisk allerede min første virksomhed som 16-årig, så jeg har altid set iværksætteri som en mulig karrierevej, og det at starte egen virksomhed var en helt naturlig ting. Da vi startede deemly, som er min 3. virksomhed, havde jeg et fuldtidsjob som Management Consultant og i løbet af de første 5 måneder fik vi så meget interesse fra brugere, potentielle kunder og investorer at jeg besluttede mig for at sige mit job op. Det kan selvfølgelig være nervepirrende til tider, da der ikke er et sikkerhedsnet på samme måde, som når man er lønmodtager, men jeg synes simpelthen, at det er for spændende til at lade være! Selvom det måske kan lyde lidt tamt, så er det idéen, der motiverer mig. Jeg synes, den er for vigtig til ikke at blive realiseret.

Hvordan er konceptet/idéen startet?

Jeg skrev speciale om deleøkonomi i starten af 2015. Det var derigennem, at jeg fik øjnene op for, at deemly mangler derude. Kort fortalt er deemly et reputation site, som samler alle de ratings og reviews du har fået hos fx GoMore og Airbnb i en deemly score. De samlede scorer skaber mere troværdighed blandt brugerne, hvilket forhåbentlig vil få flere til at bruge deleøkonomiske platforme. Jeg tror virkelig på, at vi kan gøre en forskel, så brugerne kan hjælpe med at skåne miljøet og generelt spare på ressourcerne og også skabe bedre oplevelser med hinanden. På den måde bygger vi tillid i verden og det synes jeg er ret fint.

Hvad er det bedste ved at være iværksætter?

Det giver en spændende frihed – selvom der er meget arbejde, så er det heldigvis arbejde, jeg rigtig godt kan lide. Derudover er iværksættermiljøet spækket med modige og dygtige mennesker, som jeg får lov til at interagere med på daglig basis. Det er super inspirerende! Deemly er kommet med i accelerator-programmet, Thinkubator, så der bliver vi konstant udfordret og afprøvet, både professionelt og personligt.

Deemly @ Gammeltorv 001

Hvad gør du når det er hårdt at være iværksætter – og tingene går mod dig?

Jeg har heldigvis et godt team, der hjælper, når det strammer til. Derudover har jeg en del i min omgangskreds, der er i iværksættermiljøet, så der er en masse forskellige personer, jeg kan sparre med og få inputs fra, når der er noget, der ikke kører. Jeg vil dog ikke brokke mig, for vi har heldigvis ikke oplevet så meget modgang endnu. Jeg tror bl.a. timingen har været rigtig god for os.

Hvad er de(t) bedste råd du har fået/vil give videre?

Jeg lever selv efter mottoet, at det er bedre at fortryde ting, man gjorde, end ting man ikke fik gjort. Jeg tror, der er mange, der tror de skal have en helt færdigudviklet ide, før de kan gå i gang, men det handler jo bare om at få snakket med en masse mennesker om sin idé. Det er den eneste måde, hvorpå man kan teste, om det er noget, folk er interesserede i og samtidig komme i kontakt med folk, der kan hjælpe en i gang.

Hvad ville du ønske, at du havde vidst inden du kastede dig ud i det? Hvad tror du/ er den største barriere/forhindring for at gøre en idé til virkelighed?

Jeg synes, jeg var godt forberedt på at tage springet. Jeg brugte nogle måneder på at forberede mig mentalt og økonomisk på at tage springet fra lønmodtager til iværksætter. Jeg tror, der er mange, der tror, at man skal kunne meget mere, inden man starter. Jeg synes, det er vigtigt at huske på, at man lærer enormt meget undervejs. Derudover er der utrolig mange mennesker, som gerne vil hjælpe en, hvis man bare tør spørge. Jeg bliver stadig forbavset over, hvor søde og hjælpsomme folk er – også selvom man ikke kender dem personligt.

Hvis du har lyst må du meget gerne fortælle lidt om jeres investeringsproces?

Jeg havde sparet lidt sammen, så jeg vidste, at jeg kunne køre i cirka 6 mdr. uden at få løn, så det var målet at nå at rejse penge inden da. Da vi deltog i Venture Cup fik vi en del interesse fra både potentielle kunder, pressen og også investorer. Så det gav mening at tage ekstern kapital ind for at få hastighed på vores udvikling, og at vores time-to-market var kortere. Vi endte med at få funding allerede efter 5 uger fra første kaffemøde fra SDTI. Normalt tager due diligence processen meget længere. Det er vigtigt at sige, at selvom vi har fået funding, så er der jo stadig mange udfordringer og vi arbejder stadig med et stramt budget som skal overholdes.

Tusind tak til Sara for at dele sine tanker og erfaringer.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *