Iværksætteri

Politics and business don’t mix, do they?

I torsdags skete der noget ret vanvittigt. Det tror jeg ikke gik nogens næse forbi. Brexit fyldte allerede inden valget utroligt meget i mit hoved, og ikke mindst mit facebook-feed. Jeg har selv boet, arbejdet og studeret i UK i 2,5 år, og har stadig mange venner fra hele verden der bor i London og ligeledes rundt omkring i det store land. Der var ikke én eneste af mine facebook-venner der stemte for at forlade EU, så det var ikke ligefrem et diversificeret indblik jeg fik, omend det faktisk passede mig helt fint.

Kan I fatte at jeg postede dette billede på min insta torsdag, og så VOVEDE de alligevel at forlade EU?
Kan I fatte at jeg postede dette billede på min insta torsdag, og så VOVEDE de alligevel at forlade EU?

Og så skete det, der bare ikke måtte ske. En alt alt alt for stor arbejderklasse (hvis man stadig på bruge den slags ord), eller det jeg vil kalde ‘working poor’, i UK, en forfærdelig nem skræmme-retorik, og formentlig fristelsen af at være med til at skabe en sensation betød at UK nu har stemt sig ud af EU. Ja, meget kan nu at ske nu, men ikke desto mindre er dette en historisk trist begivenhed.

Hvorfor skriver jeg om dette på originate? Dette er IKKE en politisk blog, og det bliver det heller aldrig. Men business and politics do mix, og udfald som dette kommer ikke ud af det blå, men fordi der er bestemte grupper af mennesker der ikke er blevet værnet om, ja formentlig ikke engang skulet til længe. De føler sig overset, degraderede og ligegyldige. Og de skriger på opmærksomhed. De er desperate efter forandring.

Danmark er heldigvis ikke UK, men de samme tendenser eksisterer i vort samfund. Og derfor er det også trist når regeringen fjerner skattefordele til fonde med almennyttige formål eller lukker ned for socialøkonomisk vækstcenter. For som befolkning kan vi ikke blot pege fingre af vores politikere og skyde skylden på dem for al dårligdom. Det er til gengæld deres ansvar at gøre det så let som muligt for os at ændre ting i vores samfund til det bedre, hvis og når vi vil. Så lad os lige lære lidt af det skide brexit og værne om vores sociale iværksættere og mange frivillige der er med til at gøre livet nemmere for alle dem der har det lidt svært.

Og for at denne mandag ikke skal være sådan helt depri (sorry), så lad os lige tale om nogle svedige ting. Som fx at …

IMG_1724
Lillesøster og sød kæreste.

Jeg i dag skal fejre disse to smukke mennesker der er blevet henholdsvis bachelor og kandidat. De er mega seje!

 

Fra Østersøgade.
Fra Østersøgade.

Lørdag morgen tilbragte jeg hos Maria, hende er jeg besøgsven for. Vi drak instant kaffe med meget fløde og spiste rundstykker med hvide birkes og tandsmør. Dette er udsigten fra hendes lejlighed, og jeg synes ærlig talt den er voldsomt imponerende. Her kan vi stå og kigge på længe ad gangen, når vi altså ikke løser kryds&tværs.

"cykelskur".
“cykelskur”.

Man kan kun sige én ting om København. Vi passer sgu på vores cykler. Det her er nok det mest fancy cykelskur jeg nogensinde har set, men jeg kan lide det.

NK24
NK24

I efteråret var jeg så priviligeret at blive inviteret med i et sejt netværk af en af de klogeste piger jeg kender. Udover at det betød rigtig meget at hun gerne ville have mig med i netværket, har det introduceret mig for en masse skønne og meget inspirerende piger. Dette billede er fra sommerfest med pizzaovn i gården. PÆNT SVEDIGT.

Hav en dejlig mandag musser. Nu, back to work.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *