Business Iværksætteri

Skal vi lige fokusere et øjeblik?

Sidste uge var jeg til Succes Online. Jeg har stadig en ambition om at nedfælde nogle af de ting jeg lærte den formiddag, og det skal nok komme. I mellemtiden har jeg puslet med nogle andre tanker, der til dels blev sat i gang den morgen. Eller, der blev nok nærmere pustet ild i nogle tanker der har rumlet i mit baghoved et stykke tid.

Foran Øksnehallen
Foran Øksnehallen

Den morgen til Succes Online deltog jeg nemlig blandt andet i et oplæg om SEO. Her fortalte en dygtig herre om hvordan man bruger SEO, what to do and what not to do. Her nævner han bl.a. at (hold mig ikke oppe på tallene, men nogenlunde) danskere køber for 17 milliarder fra udenlandske webshops – men kun eksporterer for 3 milliarder til udlandet. Hans konklusion: Vi skal blive bedre til SEO. Fair nok, han lever af at sælge SEO-ydelser, så det er jo også bekvemt for ham at skyde skylden på dette. Men her er jeg simpelthen nødt til at tage en time-out. Og måske også lige undersøge om jeg vitterligt er den eneste der sidder og tænker WTF?

Make me wiser!
Make me wiser!

Hvis du spørger mig, så er der én eneste hovedårsag til at danske webshops IKKE sælger særlig meget til udlandet – og den handler hverken om design, SEO eller Adwords. Det handler om forsendelsesomkostninger. Sammenlignet med alle andre lande i Europa, har vi så vanvittigt høje omkostninger ved forsendelse. Og hvis det koster os 150 kroner at sende en bluse til 250 kroner til Tyskland, hvordan f*** kan vi så nogensinde være konkurrencedygtige? Jeg har svaret; det kan vi ikke.

Så når post DK brokker sig over at folk aldrig sender breve og pakker længere, og de derfor er nødt til at sætte priserne op, så har jeg et spørgsmål. Hvorfor henvender de sig ikke til de kunder der gerne VIL sende pakker (og mange af dem)? Hvorfor gør de sig ikke voldsomt konkurrencedygtige på pris på udenlandsforsendelser? Hjælper alle de mange vanvittigt dygtige danskere der gerne vil sælge, med at sælge? Jeg skal gerne lege testkanin – hvad siger I til det Post DK?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *