Frivilligt arbejde Personligt

Frivilligt arbejde = …

Siden jeg var helt ung, har jeg dedikeret meget af min fritid til frivilligt arbejde. Helt tilbage til dengang jeg spillede ungdomsbasket, brugte jeg et par hverdage om ugen på at træne mini-hold, med kampe i weekenderne. En tjans, som var ganske vist, helt ulønnet (som frivilligt arbejde jo oftest er) men som til gengæld førte mange andre gode ting med sig. Bla. kom jeg afsted på den trænertur til Prag ét år, og Moskva et andet. Vi tog til Euroleague for at se på rigtig basket. Det var de vildeste oplevelser og indtryk, og jeg var den yngste i trænertruppen, der var med på turene. På det tidspunkt gik jeg i gymnasiet, følte mig meget voksen, og havde rigtig meget ansvar, især administrativt, i en ung alder. Jeg kan huske, at jeg skulle holde forældremøder, lave træningsplaner, sørge for at have overblik over aktivitets- og mødelister, og det var alt sammen ved siden af de to ugentlige træninger med unge piger og drenge i pubertetsalderen. Nu hvor jeg tænker over det, aner jeg ikke hvad f*** jeg havde kastet mig ud i, for hold da op en mundfuld. Men jeg elskede det! Og børnene og forældrene elskede mig.

Jeg sparer jeg i øvrigt for billeder af 10 år yngre mig i Moskva 😉

Som jeg er blevet ældre har min nysgerrighed også bragt andre frivillige job med sig; bla. en overgang hvor jeg arbejde med kommunikation og PR for Center for Kræft i København. Det var lige efter at jeg mistede min far til kræft, hvilket naturligt, blev min motivation til at bidrage med det jeg kunne.

Og for præcis et år siden, kastede jeg mig ud i et ret vildt frivilligt projekt, som næstformand for Bosnisk Ungdoms Forbund i København. Jeg sad til generalforsamlingen, og inden jeg vidste af det, blev jeg revet med at stemningen og rakte hånden i vejret, da posten skulle besættes. Og efter en indledende motivationstale, blev jeg valgt ind.

sejrsdans

Little did I know, at det skulle bringe så mange gode ting med sig. Og ligeså mange frustrationer, stress-faktorer og mange(!!) timers arbejde, forberedelse, utallige bestyrelsesmøder og nærmest blod, sved og tårer. I løbet af det her år har jeg mødt så mange forskellige og fantastiske mennesker, udviklet mig selv og ikke mindst mine projektlederegenskaber.
Vi har opnået rigtig meget, siden vi fik en forening der haltede på eksistensberettigelsen og opbakningen fra medlemmerne.
Efter en sej kamp, en masse aktiviteter, fester og sjove stunder kom fortjenesten.
Udover en kæmpe nyopdaget opbakning fra unge (og gamle) bosniere i København og omegn, gjorde vi os bemærket i flere medier, med bla indslag i DR og P4 til dækningen af vores arrangement for ‘Vi mindes Srebrenica – 20 år efter’ i juli måned.

Interview2
Bliver interviewet om vores motivation for afholdelse af arrangementet
Balloner
De utroligt mange fremmødte til ballonfrigivelse

Ved juletid blev vi inviteret til møde hos selveste Ambassadøren for Den Bosniske Ambassade i København. Nyheden om vores arrangement var nået helt til Sarajevo, hvor han var på det det tidspunkt, og nu ville han rigtig gerne møde de talentfulde unge bag. (Lidt sejt, ik!) Jeg er i hvert fald virkelig stolt over indsatsen og alt hvad vi har opnået.

Formelt møde med ambassadøren, sammen med Formanden og et menigt medlem af BUF-bestyrelsen
Formelt møde med ambassadøren, sammen med Formanden og et menigt medlem af BUF-bestyrelsen

SÅ, long story, not so short. Da jeg kastede mig ud i det forskellige friviliige projekter, havde jeg overhovedet ingen ambitioner om selveksponering, men ville egentlig bare gerne bidrage med min hjælp og skills. Og heldigvis blev jeg belønnet med en kuffert fuld af “things money can’t buy” – en utroligt indsigt i organisationsarbejde, gratis selvudvikling, fik testet min tålmodighed og lært at arbejde under pres og i stressede situationer. Og så fik jeg da lige min 1min of fame på nationalt tv.

Havde det lidt sådan her indeni
Havde det lidt sådan her indeni

Not to forget, et utroligt netværk, som bare er vokset og vokset på bare ét år. Det er jo guld værd.

Så hvad venter du på? Hvad skal være dit (næste) frivillige projekt? Jeg skal være organizer på FED-holdet, og jeg er super spændt.

– Jasmina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *